Kolme kultaa, hopea ja pronssi saaliina nuorten SM-viesteistä

24.3.2013

AAH:n menestys jatkui Oulun SM-kisoissa. Sunnuntaina upeassa kevätkelissä kisatuissa viesteissä AAH:n joukkueet suoriutuivat poikkeuksetta loistavasti.

Aamulla isompien nuorten viesteissä molemmat startanneet joukkueet voittivat. Kultaa saivat N19-sarjassa kisanneet Auli Kiskola, Erika Jänkä ja Jessika Rolig sekä M21-sarjassa Artturi Pensasmaa, Erik Sinkko ja Atte Kiskola.

Iltapäivällä oli vuorossa nuoremmat sarjat ja ekassa lähdössä M15-sarjan joukkue Joona Mäkelä, Roope Nyström ja Netta Nikkanen yllättivät iloisesti sijoittumalla kolmanneksi. Etenkin ankkuri Netta Nikkasen eriomaiset ammunnat varmistivat pronssin kotiin. M13-sarjassa nuoret lupaukset Seeti Salonen, Taavi Nyström ja Fanny Kukonlehto tekivät hienot suoritukset, jotka riittivät kahdeksanteen sijaan. Näistä junnuista kuullaan vielä.

Iltapäivän toisessa lähdössä N13-sarjan tytöt räjäyttivät potin ja voittivat selvällä erolla kultaa. Sanni Kuusinen avasi viestin upeasti ja toi joukkueen ykkösenä vaihtoon ja edellä myös kaikkia N15-sarjan aloittajia, jotka hiihtivät saman matkan. Yhtä tarkkaa ammuntatyötä ja hienoa hiihtoa jatkoivat Kaisa Keränen ja Outi Haikama. Niinpä AAH meni kärjessä koko kisan ja maalissa koko kolmikon naamat oli yhtä hymyä auringon kanssa.

N15-sarjassa Maija Keränen, Jenni Keränen ja Hilda Kukonlehto tekivät hyvät perussuoritukset mutta kulta karkasi muutaman sekunnin erolla Seinäjoelle. Tuloksena hyvä hopea-sija.

M17-sarjassa Pauli Mäkelä ja Teemu Simola aloittivat viestin hienosti ja AAH oli selvässä johdossa kahden osuuden jälkeen. Valitettavasti ankkuri Lauri Hyöki oli kipeänä, joten poikien hyvistä suorituksista huolimatta mitalit jäivät saamatta.

Iltapäivän lopuksi oli vuorossa yleisten sarjojen yhteislähtökilpailut. AAH:lla oli miesten sarjassa vahva edustus mutta sakkokierros tuli vähän turhan tutuksi kaikkille AAH:n miehille ja sijoitukset sen vuoksi vähän vaatimattomammiksi: Matti Hakala oli parhaana 6., Jari Ritvaniemi 8., Mikael Koivunen 14., Henri Lehtomaa 15. ja Kimmo Lajunen 22.

AAH saalisti viikonlopuna aikana kaikkiaan 17 mitalia (7 kultaa, 4 hopeaa ja 6 pronssia). Erinomainen suoritus! Onnittelut kaikille mitalisteille ja muillekin hienosti kisoista selviytyneille. Kuvia Oulusta löytyy Kuvia-osiosta.