AAH:lle 17 mitalia SM-ampumajuoksuissa

29.8.2021

Ahveniston Ampumahiihtäjät saavutti yhteensä 17 mitalia ampumajuoksun SM-kilpailuissa Tuusulassa.

Avauspäivän viesteistä AAH juhli Suomen mestaruutta N15- ja M19 -sarjoissa. Joukkueissa juoksivat  Amanda Saltbacka, Matilda Saltbacka ja Eveliina Hakala sekä Taavi Nyström, Valtteri Rantala ja Seeti Salonen. Hopeaa saavuttivat M15 joukkue (Joel Seppälä, Eemil Koskinen, Topias Ollikka). Ja pronssia naisten yleisen joukkue (Noora Kaisa Keränen, Sonja Leinamo, Hilda Kukonlehto) sekä M13 joukkue (Juho Seppälä, Olli Seppälä, Antti Mäkelä). Miesten yleisen ja N22 joukkueet joutuivat tyytymään harmittavaan neljänteen sijaan.

Lauantain pikamatkoilla mestaruutta juhlivat Venla Mennala (N13) puhtaalla ammunnalla ja Simo-Pekka Aarnisalo (M55) sakoilla (3+1). Pronssia saavuttivat Noora Kaisa Keränen (N22), Valtteri Rantala (M19), Eveliina Hakala (N15) ja Olli Seppälä (N13). Neljänsiä olivat Sonja Leinamo (N19) ja Rasmus Lappalainen (M16). Matti Hakala jaksoi vielä hienosti kuudenneksi miesten yleisessä sarjassa.

Sunnuntain yhteislähtökilpailuista seuran saldona oli 4 hopeaa (N22 Hilda Kukonlehto, N15 Eveliina Hakala, M13 Olli Seppälä ja M55 Simo-Pekka Aarnisalo) ja 2 pronssia (N13 Venla Mennala, M15 Joel Seppälä). Neljännellä sijalla säesti Eemil Koskinen M15 ja viides oli Taavi Nyström M19. Valtteri Rantala (M19) taisteli tiukasti mitalista viimeisen paikan jälkeen, mutta kiire oli liian kova viimeiselle kierrokselle ja sakkorinki unohtui kiertää. Mahdollisen pronssimitalin sijaan tulikin kahden minuutin lisäaika kiertämättömästä sakkokierroksesta.

Seuraavan kerran Suomen mestaruusmitaleista kipaillaan kahden viikon päästä (11.-12.9.2021) rulla-ampumahiihdoissa Hollolassa.