Junnujen Suomi-Ruotsi maaottelussa viestit ja pikamatkat kisattu

7.3.2015

Noin kolmekymmentä vuotta käyty Suomi-Ruotsi maaottelu on menossa viikonloppuna Pohjanmaalla. AAH:lta kolmen edustajan per sarja maajoukkueeseen kuuluu Maija Keränen 17-sarjassa sekä Hilda Kukonlehto 15-sarjassa.

Perjantaina käytiin Larsmossa sekaviestit, jossa 4-henkisessä joukkueessa kilpailivat niin 15-sarjan kuin 17-sarjan tyttöt ja pojat. Maija kisasi Suomen kakkosjoukkueessa, joka oli viestin toinen Ruotsin 2-joukkueen jälkeen. Maija oli osuudellaan toiseksi nopein ja ampui molemmilta ampumapaikoilta nollat. Hilda avasi Suomen kolmos-joukkueen viesti ja tuli vaihtoon nolla-sakkojen saattelemana viidentenä. Lopputuloksissa Hilda joukkue oli myös viides,

Lauantaina kilpailtiin pikamatkat Himangalla. N17-sarjassa Maija oli toinen ammuttuaan 0+2 ja häviten samat sakot ampuneelle kilpailun voittaneelle Ruotsin Moa Olssonille 17 sekuntia. Maijan sisko Jenni oli kilpailussa kolmanneksi parhaana suomalaisena kuudes ammuttuaan sakot 1+2 ja häviten 1.03 voittajalle. Hilda Kukonlehto oli N15-sarjassa myös kolmanneksi paras suomalainen sijoittuen lopputuloksissa viidenneksi. Hilda ampui 0+1 ja hävisi kisan voittaneelle Sanni Oikkoselle 13 sekuntia.

Maaottelu ja samalla kansalliset ampumahiihdot jatkuu sunnuntaina Larsmossa normaalimatkoilla.