Upea yhdeksän mitalin päivä SM ampumajuoksuissa

10.8.2015

SM-ampumajuoksut Kauhajoella päättyivät yhteislähtöihin sunnuntaina.

AAH:n urheilijat onnistuivat erinomaisesti ja kotiin tuomisina oli yhdeksän mitalia ja tukku loistavia suorituksia.

Kultaa yhteislähdöistä nappasivat N15-sarjasssa Hilda Kukonlehto, joka tiukan loppukirikamppailun jälkeen otti voiton reilun sekunnin erolla OH:n Sanni Oikkoseen. N16-sarjassa Maija Keränen kruunasi itsensä kisojen triplamestariksi voittamalla selkeästi oman sarjansa.

Kolmannen AAH:n mestaruuden yhteislähdöistä nappasi Jessika Rolig N19-sarjassa.

Hopea-mitaleja AAH:n urheilijat saalistivat myös kolme. N14-sarjassa Kaisa Keräsen juoksu kulki mallikkaasti ja huolimatta kolmelta paikalta tulleensta viidestä sakkokierroksesta Kaisa tuli maaliin kakkosena reilut kymmenen sekuntia Hollolan Jatta Tuomisen perässä.

Erinomaista juoksuvauhtia piti myös Joona Mäkelä M17-sarjassa. Joona kiersi seitsemän saakkokierrosta ja tuli toisena maaliin vain vajaat puoli minuuttia kaksi sakkolenkkiä kiertäneen Tuusulan Tuomas Harjulan perässä.

Kolmannen hopean toi N21-sarjassa Nea Nikkanen, joka pitkä-aikaisen sairastelun jälkeen on kuntoutumassa ja nappasi hopean vajaa kymmennen sekuntia pari sakkoa vähemmän ampuneen Jalasjärven Tiia-Maria Talvitien perässä.

Matti Hakala sai taisteltua kotiintuomiseksi pronssia yleisessä sarjassa. Ammunta ei vieläkään oikein nappiin kulkenut (sakkoja yhteensä 7 kierrosta) mutta tossu kulki sen verran rivakasti, että perjantain viestin neljäs sija, lauantain pikamatkan 5. sija ( 8 sek hopeasta) sai jatkoksi kolmannen sijan viikonlopun koitoksissa.

Ikämiesten puolella pronssia nappasivat Mika Hakala (M40) ja Simo-Pekka Aarnisalo (M50).

Neljänneksi ylsi Onni Mäkelä M13-sarjassa ja Artturi Pensasmaa M21-sarjassa. Näiden lisäksi tuli joukko hienoja sijoituksia.

Onnittelut koko joukkueelle mallikelpoisesta esiintymisestä Kauhajoella!