Mitalisadetta Oulun SM-kilpailuista

28.3.2017

Viikonloppuna yli 30 AAH:n edustajaa kilpaili kauden viimeisissä SM-kilpailuissa.

Viikonloppuun mahtui hienoja niin onnistumisia ja menestystä kuin epäonnistumisia ja pettymyksiä. Molemmat kuuluvat urheiluun. Kokonaisuutena meillä oli kuitenkin matkassa iloinen, motivoitunut ja nuori joukku,  jonka edesottamuksisia on upea seurata.

Perjantaina aloitetiin yleisten sarjojen viesteillä ja seuran neljä viestijoukkuetta nappasi kolme mitalia. Huima suoritus.

Naisten ykkönen (Erika Jänkä, Jessika Rolig ja Auli Kiskola) kävivät tiukan kamppailun voitosta, mutta taipuivat tällä kertaan Kontiolahden jälkeen kakkosiksi. AAH:n kakkosen nuori "sisarusjoukkue" Jenni, Kaisa ja Maija Keränen taistelivat upean pronssin ennen Imatran Urheilijoita.

Miesten viestissä AAH:n ykkönen oli mukana voittokamppailuissa ihan loppuun asti. Lopputuloksena oli pronssi joukkueella Henri Lehtomaa, Matti Hakala ja Otto Ruusunen. Kakkosjoukkue Jari Ritvaniemi, Pauli Mäkelä ja Mika Hakala olivat kymmenes.

Lauantain piakmatkalla AAH:lle tuli kaikkiaan viisi mitalia: Hopeaa nappasivat N19-sarjassa Maija Keränen, N16-sarjassa Kaisa Keränen sekä N15-sarjassa Sonja Hakala. Pronssia saivat N21-sarjan Jessika Rolig sekä N13-sarjan Fanny Kukonlehto.

Neljänsiä olivat: Erika Jänkä naisten sarjassa, Hilda Kukonlehto N17-sarjassa ja Onni Mäkelä M15-sarjassa. Viidennen sijan nappasivat Pauli Mäkelä M21-sarjassa ja Jenni Keränen N19-sarjassa.

Muita TOP10-sijoituksia: Outi Haikama 7. (N16), Seeti Salonen 8. (M15), Joona Mäkelä 8. (M19), Auli Kiskola 9. (N), Taavi Nyström 10. (M15) ja Henri Lehtomaa 10. (M)

Sunnuntaina oli vuorossa nuorten viestit, joissa hopeaa saivat M15-sarjassa AAH:n ykkösen Seeti Salonen, Taavi Nyström ja Onni Mäkelä ja N17-sarjassa Hilda Kukonlehto, Outi Haikama ja Kaisa Keränen. Myös N15-sarjan tyttöjoukkue saapui maaliin kakkosena, mutta ampumapaikkatoiminnan virheen vuoksi joukkue hylättiin.

N13-sarjan joukkue Emilia Miettinen, Eveliina Hakala ja Inka Haikama olivat kuudensia ja M15-sarjan joukkue Valtteri Rantala, aapo Mattsson ja Saana Kuusinen olivat kahdeksansia.

Sunnuntain kilpailupäivän päätti yleisten sarjojen normaalimatkat. Jessika Rolig teki tuulisessa kelissä erinomaisen suorituksen, ampui 0+2+1+0 ja nappasi uransa ensimmäisen yleisen sarjan Suomen Mestaruuden reilulla erolla ennen Heidi Nikkistä ja Laura Toivasta. Erika Jänkä oli hienosti viides, Jenni Keränen yhdeksäs, Maija Keränen 14. ja Sonja Harjuntausta 26.

Miesten normaalimatkalla Henri Lehtomaa oli paikamatkan tavoin paras AAH:n urheilijoista. Henkka ampui 1+4+1+2 ja oli lopputuloksissa 8., Matti Hakala oli 12., Otto Ruusunen 13., Jari Ritvaniemi 25. ja Pauli Mäkelä 27..