Erika Jänkä maailmancuppiin ja Noora Kaisa Keränen IBU cuppiin

23.11.2021

Kotimaan kilpailukausi alkoi 30.-31.10 yleisten sarjojen näyttökilpailuilla Vuokatissa. Lauantaina ja sunnuntaina hiihdettiin pikakilpailut 25 sekunnin aikasakolla.

AAH:sta parhaiten pärjäsivät Noora Kaisa Keränen ja Erika Jänkä. Noora Kaisa oli 2. ja 4. nolla-ammunnoilla. Erika oli tasaisilla suorituksilla kumpanakin päivänä 3.

AAH:n hyvää naisten panosta täydensivät kesällä kovaa vauhtia rulla-ah-kilpailuissa esittänyt Sonja Leinamo 9. ja 16. sijoillansa sekä Hilda Kukonlehto lauantain 20. sijalla.

AAH:n miesten mainetta piti yllä Otto Ruusunen 17. ja 15. sijoillansa.

Viikonlopun tulokset löytyvät liiton sivuilta.

Seuraavana viikonloppuna 6.-7.11 kilpailtiin perinteiset Kontiolahden GP-kilpailut Lauantaina oli ohjelmassa pikakilpailut ja sunnuntaina lyhennetty normaalimatka.

Pikakilpailussa Erika jatkoi tasaista suorittamista kolmannella sijallansa. Noora Kaisa ampui näyttökilpailuiden ainoan sakkonsa pystypaikalta ollen 5. Sonja oli 9. ja Hilda 13.

Lyhennetyllä normaalimatkalla Noora Kaisa ampui jälleen puhtaasti, mikä oikeutti yhdessä hyvän hiihtovauhdin kanssa toiseen sijaan. Hilda oli 6., mikä oli hänen paras sijoitus näyttökilpailuissa. Sonjan säesti vahvaa AAH:n panosta 10. sijallansa.

Otto paransi hyvin edellisviikonlopusta. Lauantaina yhden sakon rasittama suoritus riitti 7. sijaan. Mutta sunnuntain lyhennetyllä normaalimatkalla yhden sakon suoritus oikeutti jo kolmanteen sijaan.

Kaikki tulokset löytyvät liiton tulospalvelusivulta.

Valinnat maailmancuppiin ja IBU cuppiin

Näiden kahden kisaviikonlopun perusteella valittiin edustus ensimmäisiin maailmancuppeihin ja Ibu cuppeihin. Erika Jänkä valittiin marras-joulukuun maailmancuppeihin(Östersund, Hochfilzen ja Annecy-Le Grand Bornand) ja Noora Kaisa Keränen IBU cuppiin Idreen ja Sjusjöeniin.

Oton esitykset oikeuttivat varamieheksi IBU cuppiin.

Seuralaisten ja muiden suomalaisten suorituksia voi seurata IBUn uudesta Appista, minkä voi ladata google Playsta tai Apple Storesta.

Kolmannet näyttökilpailut pidettiin viime viikonloppuna (20.-21.11) Imatralla. Kilpailumuotoina olivat taas pika ja lyhennetty normaalimatka.

Parhaiten seuralaisista pärjäsi Otto Ruusunen voittaen näyttökisasarjan (Myl ja M22) molempina päivinä. Lauantaina sakkoja tuli yhteensä kolme ja sunnuntaina kaksi(tuloksissa on virheellisesti 1).

Naisissa Sonja Leinamo oli pikakilpailun toinen neljällä sakolla ja Hilda Kukonlehto 9. Sunnuntain kilpailussa Sonja ampui hyvin (3 sakkoa) ja voitti kilpailun.

Viikonlopun tulokset liiton tulospalvelusta.