Noora Kaisa Keräselle nuorten EM-pronssia!

24.1.2022

Ahveniston Ampumahiihtäjien Noora Kaisa Keränen saavutti pronssia nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Slovenian Pokljukassa.

Viime viikolla kilpailtiin nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Slovenian Pokljukassa. Ahveniston Ampumahiihtäjien värejä edustivat Noora Kaisa Keränen ja Sonja Leinamo naisten alle 22-vuotiaiden sarjassa.

Keskiviikon normaalimatkalla Noora Kaisa taisteli kilpailun voitosta viimeiselle ampumapaikalle asti, mutta 2 ohilaukausta pudottivat Noora Kaisan sijoituksen kymmenenneksi. Sonja Leinamo hiihti kovaa, mutta ensimmäisen pystyn 4 ohilaukausta pudottivat sijoituksen 54:ksi.

Torstain parisekaviestissä Noora Kaisa kilpaili yhdessä Arttu Heikkisen kanssa, jossa he saavuttivat viidennen sijan. Sonja Leinamo kilpaili Suomen sekaviestijoukkueessa, joka sijoittui 10:ksi.

Lauantain pikamatkalla Noora Kaisa onnistui ensimmäisenä lähtijänä täydellisesti(nolla-ammunta) ja saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen arvokilpailumitalinsa, pronssin. Häviten kilpailun voittaneelle Saksan Selina Grotianille 41,3 sekuntia. Hopea jäi vaivaisen 0,6 sekunnin päähän. Tuulisissa oloissa käydyssä kilpailussa Sonjalle sattui makuupaikalla myrskytuuli, joka vei aikaa ja vaikeutti osumista. Tuloksena oli 4 sakkoa makuulta. Hyvän hiihdon ansiosta Sonjakin saavutti takaa-ajopaikan 55. sijallansa.

Sunnuntain takaa-ajossa Noora Kaisa taisteli voitosta ensimmäiselle pystypaikalle asti johtaen välillä kilpailua. Siitä saadut kaksi sakkoa tiputtivat hänet taistelemaan sijoituksista palkintopallin ulkopuollelta. Hyvä viimeinen ammunta ja viimeinen hiihtokierros takasivat hänelle neljännen sijan. Sonja teki takana omaa nousuaan edellispäivää paremmalla ammunnalla ja kovalla hiihdolla. Loppusijoitukseksi tuli 42.