Erika, Noora Kaisa ja Sonja valittiin MC-joukkueeseen

21.11.2023

Hyviä suorituksia nähtiin myös juniorisarjoissa.

Viikonloppuna ampumahiihdettiin Kontiolahdella GP-kisat, jotka toimivat katsastuksina kansainvälisiin cupeihin. Molempina päivänä ohjelmassa oli (maailmalla useimmin kilpailtava) pikamatka.

Ahveniston Ampumahiihtäjillä oli paljon panosta naisten sarjassa, jossa Erika Jänkä, Noora Kaisa Keränen ja Sonja Leinamo kilpailivat MC-paikoista. Suomella on viisi edustuspaikkaa maailman cupissa niin miehissä kuin naisissakin.

Lauantaina Erika ampui penkalla nollat ja hiihti hienosti toiseksi. Noora Kaisa ja Sonja täydensivät AAH:n onnistunutta päivää neljännellä ja viidennellä sijallaan. 

Sunnuntaina Erika ja lauantain voittaja Suvi Minkkinen jättivät kilpailun suunnitellusti väliin, olihan heidät nimetty jo Östersundin joukkueeseen. 

Noora Kaisa onnistui sunnuntaina niin ladulla kuin penkallakin (0+1) ja voitti toiseksi tulleen Daria Virolaisen (0+1) 23,4 sekunnilla. Sonja oli tuttuun tapaansa hyvässä lennossa ladulla, mutta pystypaikan sakot pudottivat sijoituksen tiukassa kisassa kuudenneksi.

Viikonlopun onnistuneet esitykset toivat MC-paikan kaikille kolmelle naiselle eli peukkuja pystyyn jo tällä viikolla, kun kansainvälinen kausi alkaa Ruotsista lauantaina 25.11.

Kontiolahden GP-kisojen parhaasta juniorisuorituksesta vastasi Eveliina Hakala, joka saavutti viikonlopun suurimmassa junnusarjassa N19:ssa voiton ja kolmannen sijan.

Myös M19-sarjaan osallistui mukavasti kilpailijoita. Siinä sarjassa AAH:n Topias Ollikka oli parhaimmillaan 4., Eemil Koskinen 7. ja Joel Seppälä 12.

Aikuisurheilijoista kautensa aloitti M60-sarjan Simo-Pekka Aarnisalo, joka onnistui hyvin sunnuntain kilpailussa.