Terveisiä Otepään leiriltä

27.7.2014

 

Otepään leiri 21.-28.7.14

 

Ahveniston Ampumahiihtäjien perinteikäs ampumahiihtoleiri järjestettiin taas Otepäässä, Kaakkois-Virossa. Leirille osallistui kaikkiaan 14 urheilijaa ja kuusi valmentajaa/huoltajaa. Oman seuran urheilijoiden (10) lisäksi mukana oli vahvistuksia Kurikasta, Kotkasta, Tuusulasta ja Riihimäeltä. Urheilijoita oli aloittelijoista MC-tasoon saakka, ikäjakauma 12 vuodesta ylöspäin.

 

Majapaikkana meillä oli Tehvandin urheilukeskuksen Puhkemaja. Rauhallinen sijainti ja oma (sopivan viileä) uimalampi antoivat hyvät edellytyksen palautumiseen että lepoon. Tehvandissa päästiin nauttimaan hyvästä ruuasta kolmasti päivässä. Välipalat haettiin kaupasta, jätskiä kului kohtuullisesti kuumassa ilmanalassa, mikä oli sallittua.

 

Leirin parasta antia oli ammuntatreenit, joita päästiin pitämään päivittäin. Ampumapenkalla ei tarvinnut putkimiestenkään palella, sillä lämpötila nousi joka päivä 30 asteeseen. Tätä kelpaa muistella lämmöllä talven pakkasilla. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että penkalla opittiin paljon uutta, varsinkin jos oli juuri saanut uuden oman aseen kuten Outi ja Oskari. Kiitos Kimmolle hyvistä ohjeista ja vihjeistä.

 

Otepään polut ja radat tulivat viikossa todella tutuksi. Kuuden kilometrin rullarata oli ahkerassa käytössä, samoin lähialueen hiihto- ja sauvareitit. Joillekin ei enää sunnuntaina maistunut sininen lenkki (= 5 kilometrin treeningrada tai Apteekkarinmäen 4 km). Liekö syynä isot ja vieläkin suuremmat paarmat, jotka olivat vallanneet metsät?

 

Torstaina lähdettiin 10 hengen porukalla paikalliseen seikkailupuistoon eli Seiklusparkkiin. Jalat ja kädet saivat lisätreeniä, kun keikuttiin puissa erilaisilla radoilla ja nautittiin vaihtelevista vaijerilaskuista. Tätä voidaan suositella kaikille, jotka eivät kammoa korkeita paikkoja! Testattiin, kuinka julgeita (=rohkeita) olemme!

 

Leirikisassa lauantaina edettiin joko suksilla tai juosten. Vaihtoehtoina oli 12,5 km rullaradalla tai 8 km juosten. Molemmissa kisoissa ammuttiin neljä kertaa (MPMP), paitsi N13-sarjalaiset tyytyivät kahteen hihna-ammuntaan. Hienoja suorituksia nähtiin, mutta parantamisen varaa jäi joillekin. Nuorille urheilijoille oli hieno tilaisuus kisata yhdessä kansallisten huippujen kanssa ja verrata omia taitojaan heihin.

 

Leirillä naurettiin paljon, kertokoon se porukan yhteishengestä! Eri seuroista tulleet urheilijat ja huoltajat kokivat, että leirillä oli mahtava meininki. Toivottiin, että jatkoa seuraa!

 

Kuvia tulossa myöhemmin…

Leiriterveisin, Anne-Mari