12 mitalia ja tukku upeita suorituksia saaliina Rovaniemen SM-kilpailuista

5.4.2016

AAH:n vahva joukkue kävi viikonloppuna nauttimassa Rovaniemen aurinkoisista kevätkeleistä ja onnistuneista SM-ampumahiihdoista.

SM-viikonloppu aloitettiin perjantaina yleisten sarjojen viesteillä. Naisten joukkue (Auli Kiskola, Erika Jänkä, Jenni Keränen) puolustivat viime vuotista mestaruutta mutta Kontiolahti Kaisa Mäkäräisen johdolla oli nopeampi ja ykkösjoukkue sai hopeaa. Kakkosjoukkue (Maija Keränen, Jessika Rolig, Sonja Harjuntausta) oli viides.

Miesten viestissä Lahti uusi mestaruutensa ja AAH:n ykkönen (Mikael Koivunen, Henri Lehtomaa, Matti Hakala) sai pronssia. Kakkosjoukkue (Jari Ritvaniemi, Artturi Pensasmaa, otto Ruusunen) oli kahdeksas.

Lauantain oli kaikilla sarjoilla pikamatkat. Kultaa AAH:n urheilijoista otti Kaisa Keränen N15-sarjassa, Maija Keränen N17-sarjassa ja Auli Kiskola N21-sarjassa. Kaksoisvoitot AAH:lle tulI N17-sarjassa Jenni Keräsen ja N21-sarjassa Erika Jänkän hopeiden avulla. Hopeaa sai myös Fanny Kukonlehto N13-sarjassa ja pronssia Hilda Kukonlehto N16-sarjassa.

Kymmenen parhaan joukkoon sarjoissaan ylsi Joona Mäkelä (M19 4.), Mikael Koivunen (M 5.), Seeti Salonen (M14 6.), Outi Haikama (N15 7.), Roope Nyström (M17 7.), Matti Hakala (M 7.), Oskari Hanhioja (M19 8.), Pauli Mäkelä (M21 10.) ja Onni Mäkelä (M14 10.)

Sunnuntaina nuorilla oli vuorossa viestit ja AAH otti voiton N17-sarjassa (Jenni Keränen, Hilda Kukonlehto, Maija Keränen). Pronssia nappasivat M19-sarjassa Joona Mäkelä, Oskari Hanhioja ja Roope Nyström). N21-sarjassa AAH:n joukkue Netta Nikkanen, Sonja Harjuntausta ja Nea Nikkanen oli neljäs.  M15-sarjassa Seeti Salonen, Taavi Nyström ja Onni Mäkelä sijoittuivat viidenneksi ja sama sijotus oli maalissa N13-sarjassa Fanny Kukonlehdolla, Saana Kuusisella ja Inka Haikamalla.

Sunnuntai iltapäivällä yleisten sarjojen yhteislähdössä naisissa Auli Kiskola oli viides ja Erika Jänkä kymmenes.

Matti Hakala huipensi AAH:n kisamenestyksen nappaamalla miesten sarjassa selvän voiton ennen Jouni Kinnusta ja Olli Hiidensaloa. Mikael Koivunen oli A-lähdön 8. ja Henri Lehtomaa 19. B-lähdön kolmas oli Otto Ruusunen, viides Jari Ritvaniemi ja yhdeksäs Pauli Mäkelä.