Pronssia naisille SM-viesteissä

1.4.2018

Kauden viimeiset SM-kilpailut alkoivat yleisten sarjojen viesteillä pääsiäislauantaina Kontiolahdella.

Naisten viestissä AAH:n ykkönen Jenni ja Maija Keränen sekä Jessika Rolig ottivat perussuorituksella pronssia. Jenni aloitti ja käytti molemmilla ampumapaikoilla 2 varapatruunaa ja tuli vaihtoon neljäntenä edellään Kontiolahti, Eno ja AAH:n kakkosen Kaisa Keränen. Maija jatkoi viestiä toisella osuudella, selvitti molemmat paikat lippaalta nostaen joukkueen kolmanneksi. Jessika tarvitsi makuulla kolme varapatruunaa mutta selvitti pystyn lippaalta. Ero Kontiolahteen ja Enoon oli kuitenkin venähtänyt pitkäksi eikä AAH:n kakkonen toisaalta ollut lähellä takana. Näin Jessikan oli helppo ankkuroida AAH pronssille.

Tänä vuonna oli sekä Kontiolahdella (Johanna Pykäläinen, Nastassia Kinnunen, Kaisa Mäkäräinen), että Enolla (Laura Toivanen, Riina Sorsa, Mari Laukkanen) vahvat joukkueet viestissä eikä AAH:n kolmikolla ollut mahdollisuutta haastaa heitä.

AAH:n kakkonen Kaisa Keränen, Hilda Kukonlehto ja Sonja Hakala olivat neljänsiä.

Miesten viestissä AAH:n kolmen joukkueen vaikeudet alkoivat heti ensimmäisellä ampumapaikalla kun kaikki aloittajamme joutuivat sakkokierroksille. Kakkosen Jari Ritvaniemi selvisi yhdellä kierroksella mutta ykkösen Henri Lehtomaa ja kolmosen Joona Mäkelä joutuivat kiertämään kaksi sakkoa.

Tämän huono alun jälkeen ykkänen nousi vielä toisella osuudella Matti Hakalan hyvän suorituksen ansiosta mukaan mitallitaisteluihin mutta ankkuri Otto Ruususen pari sakkokierrosta pudotti joukkueen lopulta sijalle 9. Kakkonen Jari Ritvaniemi, Arto Hakala ja Pauli Mäkelä oli kymmenes ja kolmonen Joona Mäkelä, Roope Nyström ja Mika Hakala 14.