Neljä kultaa ja pronssi SM pikamatkoilta

1.4.2018

SM ampumahiihdot jatkuivat pikamatkoilla Kontiolahdella.

AAH:n urheilijat nappasivat neljä kultaa ja pronssin seka tukun hyviä sijoituksia mitalistien takana.

Miesten sarjassa Matti Hakala ampui molemmilta paikoilta yhden sakkokierroksen ja oli Tero Seppälän ja Olli Hiidensalon jälkeen lopputuloksissa kolmas. Otto Ruusunen oli kolmen sakon rasittamana kahdeksas.

Naisissa Kaisa Mäkäräinen ampui molemmilta paikoilta sakkokierroksen ja otti selvän voiton ennen LauraToivasta. Jessika Rolig oli ainoa AAH:n edustaja. Jessika kiersi makuun jälkeen kolme sakkokierrosta mutta ampui pystyn puhtaasti. Lopputuloksissa Jessika oli seitsemäs.

AAH:n kultamitaleista vastasivat totuttuun tapaan nuoret naiset. Maija Keränen voitti N19-sarjan ja Hilda Kukonlehto oli samassa sarjassa neljäs. N17-sarjan voitti Kaisa Keränen ja Outi Haikama oli tässä sarjassa viides. N16-sarjassa kultaa otti Sonja Hakala ja Milja Kiuru oli yhdeksäs. N15-sarjan voittaja oli Fanny Kukonlehto. N14-sarjassa Inka Haikama oli kahdeksas ja Emilia Miettinen kymmenes. Nuorimmissa tytöissä eli N13-sarjassa Eveliina Hakala oli 15.

M21-sarjassa Joona Mäkelä oli kuudes ja M19-sarjassa Roope Nyström 8. M16-sarjassa Onni Mäkelä oli AAH:n nuorista miehistä nopein ja lopputuloksissa viides. Taavi Nyström oli seitsemäs ja Seeti Salonen kahdeksas. M15-sarjassa Valtteri Rantala oli viides ja Konsta Mattsson kahdeksas. Nuorimmissa pojissa eli M13-sarjassa Eemil Koskinen oli 11.

Kaikkiaan pikamatkoille oli ilmoittautunut 330 kilpailijaa. SM-kilpailut jatkuu maanantaina nuorten viesteillä ja yleisten sarjojen yhteislähdöillä.